MKB opgelet! Subsidieregeling ...

Bijgewerkt: 31 jan 2020


Wat is het?

Een zeer gunstige subsidieregeling voor een Leven Lang Ontwikkelen binnen je organisatie.


Voor wie?

Alle MKB werkgevers!

Grootbedrijf in de sectoren landbouw, horeca en recreatie.Waarom subsidie?

Door de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt is een Leven Lang Ontwikkelen erg belangrijk. Hierbij kun je denken aan snelle technologische ontwikkelen en langer doorwerken door verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Binnen het MKB is een sterke positieve leercultuur nog geen vanzelfsprekend, daarom is deze regeling in het leven geroepen.


Het doel

Initiatief en stimuleringsmaatregel voor het MKB en genoemde sectoren voor een Leven Lang Ontwikkelen binnen de organisatie en voor medewerkers.


De regeling

De subsidieregeling biedt ruimte voor verschillende initiatieven. Samen met jou bekijken we welke instrumenten we het beste kunnen inzetten voor een succesvol Leven Lang Ontwikkelen binnen jouw organisatie. De initiatieven hebben betrekking op:


* Het doorlichten van de onderneming op de scholingsbehoefte met als resultaat een opleidingsplan of ontwikkelplan.

* Aandacht voor kennis en vaardigheden van werknemers door loopbaanadvies.

* Een methode in de onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden, en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.


De subsidie

De subsidie bedraagt 60% voor MKB ondernemingen en grootbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie. Slechts 40% betaal je dus zelf. Voor het kleinbedrijf bedraagt de subsidie zelfs 80%. De subsidie bedraagt ten hoogste € 24.999,-.


Wees er snel bij

De aanvraag voor subsidie dient plaats te vinden tussen 2 en 31 maart 2020. Voor de subsidieregeling gelden kwaliteitsvoorwaarden en er vindt loting plaats. In september vindt er een soortgelijke ronde plaats. Er is een budget van 48 miljoen beschikbaar en OP = OP.


Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bij ons ben je aan het juiste adres. Van A tot Z, van Blue tot Yellow. Benieuwd naar alle mogelijkheden om een Leven Lang Ontwikkelen in jouw organisatie te verankeren?

Neem persoonlijk contact op met één van onze Partners van Blue Yellow Leaders.


Benieuwd naar een effectief programma? Eerst nog even verder lezen? Klik dan hier.

7 keer bekeken0 reacties

 © Blue Yellow Leaders